samedi 21 février 2015

Pratik Gözleme



 
 
Malzemeler :
 
yarım kilo yıkanmış doğranmış ıspanak
2 avuç rendelenmiş yağsız kasar peyniri
beyaz peynir
karabiber
pulbiber
3-4 adet yufka
 
üzerlerine sürmek için :
tuzlu tereyağı
 
Yapılışı :
 
Her yufka ikiye bölünür. Ortasına iç harçtan koyulur ve resimde görüldüğü gibi katlanır. Yufkalar bitene kadar bu işlem uygulanır. Orta ateşte tavada (veya sacda) gözlemelerin her iki yani pişirilir ve tereyağ sürülür. Sıcak servis edilir.Şiddetle tavsiye ederim, iç harcı bol olduğu zaman gözlemeler çok daha lezzetli oluyor benden söylemesi :)
Afiyet bereketli olsun :)

Not :
iç malzemeden kalırsa derin dondurucuya atabilirsiniz (ben öyle yapıyorum).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire